Dierenarts Marije van der Vlist

Dierenarts Marije van der Vlist

Nadat ik in 2009 ben afgestudeerd als dierenarts heb ik in Zuid Holland een aantal jaar in een kleine groepspraktijk gewerkt. Daar behandelden we paarden en gezelschapsdieren. Ik heb altijd al interesse gehad in geneeswijzen, die een aanvulling zijn op reguliere diergeneeskunde. Na twee jaar werken in de praktijk heb ik de opleiding voor veterinair acupuncturist opgepakt. En in 2014 het IVAS (International Veterinary Acupuncture Society) diploma behaald. Vervolgens ben ik in Amsterdam in een praktijk gaan werken waar reguliere en oosterse geneeskunde werden gecombineerd. Daar heb ik veel dieren behandeld met acupunctuur en Chinese kruiden. 

 

In 2016 zijn we van Amsterdam naar de Veluwe verhuisd. We wonen nu met onze dochter van 4 jaar in Nunspeet. Na nog een tijd bij een grote praktijk op de Veluwe gewerkt te hebben, heb ik gekozen om me volledig te richten op behandelingen met acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde. En om me daar verder in te bekwamen. Daartoe volg ik nu een opleiding bij de College of Integrative Veterinary  Therapy over Chinese kruiden, specifiek voor dieren. 

 

Momenteel behandel ik honden, paarden en katten. Ik wil voor uw dier graag een extra stap zetten. Door een aanvulling te bieden op reguliere behandelingen, wanneer deze niet of onvoldoende effectief blijken. Of als er geen geschikte reguliere behandeling is. Behandelingen worden door huisdierenverzekeringen vergoed, aangezien ik op de doorverwijslijst van de SNVA (Samenwerkende Nederlandse Veterinaire Acupuncturisten) sta vermeld. 

 

 

Elke eerste en derde donderdag van de maand ben ik op afspraak aanwezig voor consulten.